Mueller Sports Medicine Tuffner Pre-Tape kleefspray

Topkwaliteit en originele tape kleefspray van Mueller van 113 en 283 gram leverbaar bij 123fysio.nl. Prijzen zijn bij ons incl.BTW
Beschikbaarheid:
Op voorraad

€14,56

Incl. btw

Tuffner Pre- Tape Spray

Mueller Tuffner Pre-Tape kleefspray is een krachtige en huidvriendelijke kleefstof voor (para)medisch gebruik.

Tuffner Pre-Tape kleefspray biedt een antiseptische (tegen infecties) bescherming van de huid en zorgt voor een betere kleefkracht van de tape aan de huid.

Toepassingen Kleefspray

Tuffner Pre- Tape kleefspray kan worden gebruikt voor:
✓ versterking van de kleefkracht van kinesiotapes zoals Curetape, Dream K en Leukotape K, pleisters, elastisch verbandmateriaal en acrylbandages onder extreme omstandigheden.

Verpakkingseenheid

✓ Per stuk verkocht
✓ 12 stuks per overdoos

Voorbeeld gebruik van kleefspray: Kinesiotape

Elastische tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Van deze elasticiteit wordt gebruik gemaakt ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een liftende werking heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Deze liftende werking van de medical tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Dit maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk is.

Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel. Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel.

De tijdsduur van immobilisering moet daarom zo kort mogelijk gehouden worden. Nog beter is het, als immobilisering voorkomen kan worden.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit vanbijvoorbeeld CureTape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.

Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, deze tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

De liftende werking die de kinesiotape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de subcutane bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen. Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage.
Aangezien de effecten van de tape congruent zijn met de doelstelling van de manuele lymfdrainage, vormt de tape een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde elastische tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.
 

Samenvattend kunnen de effecten als volgt ingedeeld worden:

 1. spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
 2. belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
 3. pijndemping
 4. ondersteunen gewrichtsfunctie, door:

  - stimuleren van proprioceptie

  - correcties van de bewegingsrichting

  - vergroten van de stabiliteit

 5. neuro-reflectoire beïnvloeding.

Kenmerken Medical Tape

De kenmerken van MedicalTape zijn verschillend in vergelijking met de normale, witte, stugge sporttapes. CureTape is bijvoorbeeld vervaardigd van een hoge kwaliteit katoenbasis met zodoende elasticiteits eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met die van de menselijke huid. Wel tot 130–140% rekbaarheid!!
Deze elastische tape is acryl zelfklevend, heeft een hypo-allergene achterzijde in golfvorm welke duidelijk het risico op huidirritaties verminderd en de huid zo laat 'ademen'. De zelfklevende kenmerken van deze CureTape worden geactiveerd door lichaamswarmte, dus bijvoorbeeld na warm wrijven blijft de tape beter hechten. De tape is lucht- en waterpermeabel (doorlatend), terwijl de tape nog steeds waterbestendig is. Door deze van deze fantastische kenmerken, zodra vast op zijn plaats warmtewrijving, kan de tape worden gedragen voor meerdere dagen (4-5 dagen, soms zelfs wel 7 dagen!!) zonder verlies van de kwaliteit van het effect ervan.

Persoonlijke therapeutische ervaring leert dat men er zelfs goed mee kan zwemmen alsook douchen, wat het gebruik enorm aantrekkelijk maakt

Toepassingsgebied Elastische Tape

Het toepassingsgebied is enorm breed. Behandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (zoals oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling bij klachten door overbelasting (zoals bij KANS, epicondyalgia). Maar ook neuro-reflectoire beïnvloeding (bijvoorbeeld bij hoofdpijn) behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch/preventief tapen. 

Indicaties voor Medical Taping

✓ Hypotone spieren stimuleren / spierspanning verhogen vaak bij bijv. m.Multifidus, m.supraspinatus
✓ Hypertone spieren inhiberen / spierspanning verminderen vaak bij bijv. m.Erector spinae, m.Gastrocnemius, m.Trapezius pars descendens
✓ Spieren tegen overbelasting beschermen 
✓ Gewrichten beschermen 
✓ Pijn dempen 
✓ Ontstekingen reduceren 
✓ Lymfoedeem verminderen 
✓ Haematomen verminderen 
✓ Beïnvloeden van de range of motion 
✓ Verbetering van de propriosensoriek 
✓ Corrigeren van de lichaamshouding / -statiek  
✓ Corrigeren van de fascia als bijv. diep/korte en oppervlakkige/lange bindweefselplaten

Topsport & Kinesiotape 

Steeds meer (top)sporters ontdekken de werking van CureTape. Omdat het Medical Taping Concept steeds meer bekendheid krijgt en het aantal cursussen in Europa sterk toeneemt, zijn er meer en meer fysiotherapeuten die de werking van de tape erkennen en de tapetechnieken beheersen. Ook de begeleiders van topsporters dus.

Serena Williams, David Beckham en Mark Cavendish gebruiken CureTape en recentelijk speelde Wimbledon winnaar Rafael Nadal ook met een met CureTape ingetapete schouder.
__________________________________
Bestel voordelig en snel bij 123fysio.nl  

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »