Kawe Stemvork

Kawe Stemvork
Beschikbaarheid:
Op voorraad

€17,55

Incl. btw

OMSCHRIJVING

Een stemvork is een tweetandige vork die bij trilling een toon voortbrengt met nauwkeurig bekende stemtoonhoogte. Tevens blijft de trilling voelbaar en daardoor geschikt voor het testen van sensibiliteit.
 
EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES

De functie van de dempers op de stemvork houdt verband met de hardheid van het geluid dat wordt geproduceerd bij het aanslaan ervan. De dempers zorgen ervoor dat het geluid minder hard is bij een identieke frequentie (in dit geval 128 Hz.) Hierdoor wordt het gebruik van de stemvork tijdens de test ervaren als comfortabeler. 

De dempers op deze stemvork zijn dan ook niet verstelbaar zoals dat bij vrijwel geen enkele stemvork met dempers het geval is (de Rydell-Seiffert is hier een uitzondering op). Wanneer de dempers namelijk verplaatst worden zal dit de frequentie van de stemvork beïnvloeden (hoe lager de dempers worden geplaatst, hoe hoger de eigenfrequentie zal zijn) Voor eigenfrequentie lees: toon.

 
AFMETING

19 cm.

VERPAKKINGSEENHEID

Per stuk

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »