CureTape Punch 5 cm x 5 m

Originele CureTape Punch van 5cm x 5m in verschillende kleuren leverbaar bij 123fysio.nl.Korting bij afname meerdere rollen kinesiotape, staffelkorting.Prijzen zijn bij ons incl. BTW.
Koop 12 voor €10,96 per stuk en bespaar 8%

Beschikbaarheid:
Op voorraad

€11,94

Incl. btw

CureTape Punch 5cm x 5m

Dé orginele CureTape Punch 5cm x 5m

Kleuren: Beige - Oranje - Blauw - Roze (Rood) -  Zwart

Prijzen zijn incl. BTW.

Korting CureTape Punch 5cm x 5m

Korting bij afname van meerdere CureTape  Punch 5cm x 5m rollen

Gewenste kleuren en aantallen kunt aangeven in tekstvak, bijvoorbeeld op de volgende manier:
6 x Beige, 6x Zwart of
3 x Beige, 3x Oranje, 3x Roze en 3x Blauw 

Beschrijving CureTape Punch

In de afgelopen jaren is CureTape uitgegroeid tot een begrip in Europa en zelfs daarbuiten. Vandaag de dag is er ook een variant op de normale CureTape ontwikkeld: CureTape Punch.
Deze tape heeft een uniek en gepatenteerd gatenpatroon met als voordelen:
- grotere stretchcapaciteit krijgt
- de huid en fascia kunnen geprikkeld worden binnen het gebied van de openingen van de CureTape Punch.
- de huid heeft meer mogelijkheid om te ventileren. 

Via huid-fasciastretch kunnen verschillende systemen in het lichaam reageren, zoals bijv. het neuro-lymfatische en het endogene analgetische (hormonale pijndempende) systeem. CureTape Punch is hiervoor een uiterst effectief hulpmiddel. Het fasciale systeem speelt o.a. een belangrijke rol op het gebied van pijndemping, sturing, stabiliteit, krachtverdeling en nog meer.

CureTape
Punch komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Van deze elasticiteit wordt gebruik gemaakt ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een liftende werking heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Deze liftende werking van de CureTape Punch geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Dit maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk is.

Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel. Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel.

De tijdsduur van immobilisering moet daarom zo kort mogelijk gehouden worden. Nog beter is het, als immobilisering voorkomen kan worden.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape Punch het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.

Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, CureTape Punch ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

De liftende werking die de CureTape Punch op de huid heeft, zorgt ervoor dat de subcutane bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen. Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage.
Aangezien de effecten van de tape congruent zijn met de doelstelling van de manuele lymfdrainage, vormt de tape een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde CureTape Punch zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.


 Samenvattend kunnen de effecten als volgt ingedeeld worden:

 1. spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
 2. belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
 3. pijndemping
 4. ondersteunen gewrichtsfunctie, door:

  - stimuleren van proprioceptie

  - correcties van de bewegingsrichting

  - vergroten van de stabiliteit

 5. neuro-reflectoire beïnvloeding.

CureTape Punch theorie

Kenmerken CureTape Punch

De kenmerken van CureTape Punch zijn verschillend in vergelijking met de normale, witte, stugge sporttapes. CureTape Punch is vervaardigd van een hoge kwaliteit katoenbasis met zodoende elasticiteits eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met die van de menselijke huid. Wel tot 130–140% rekbaarheid!!
CureTape Punch is acryl zelfklevend, heeft een hypo-allergene achterzijde in golfvorm welke duidelijk het risico op huidirritaties verminderd en de huid zo laat 'ademen'. De zelfklevende kenmerken van CureTape Punch worden geactiveerd door lichaamswarmte, dus bijvoorbeeld na warm wrijven blijft de tape beter hechten. De tape is lucht- en waterpermeabel (doorlatend), terwijl de tape nog steeds waterbestendig is. Door deze van deze fantastische kenmerken, zodra vast op zijn plaats warmtewrijving, kan CureTape Punch worden gedragen voor meerdere dagen (4-5 dagen, soms zelfs wel 7 dagen!!) zonder verlies van de kwaliteit van het effect ervan.

Persoonlijke therapeutische ervaring leert dat men er zelfs goed mee kan zwemmen alsook douchen, wat het gebruik enorm aantrekkelijk maakt
. . 

Toepassingsgebied CureTape Punch

Het toepassingsgebied is enorm breed. Behandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (zoals oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling bij klachten door overbelasting (zoals bij KANS, epicondyalgia). Maar ook neuro-reflectoire beïnvloeding (bijvoorbeeld bij hoofdpijn) behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch/preventief tapen.

Indicaties voor Medical Taping met CureTape Punch
:
✓ Hypotone spieren stimuleren / spierspanning verhogen vaak bij bijv. m.Multifidii, m.supraspinatus (rotator cuff) 
✓ Hypertone spieren inhiberen / spierspanning verminderen vaak bij bijv. m.Erector spinae, m.Gastrocnemius, m.Trapezius pars descendens
✓ Spieren tegen overbelasting beschermen
✓ Gewrichten beschermen
✓ Pijn dempen
✓ Ontstekingen reduceren
✓ Lymfoedeem verminderen
✓ Haematomen verminderen
✓ Beïnvloeden van de range of motion
✓ Verbetering van de propriosensoriek
✓ Corrigeren van de lichaamshouding / lichaamsstatiek 
✓ Corrigeren van de fascia als bijv. diep/korte en oppervlakkige/lange bindweefselplaten

CureTape Punch theorie

Topsport & CureTape 

Steeds meer (top)sporters ontdekken de werking van CureTape. Omdat het Medical Taping Concept met CureTape steeds meer bekendheid krijgt en het aantal cursussen in Europa sterk toeneemt, zijn er meer en meer fysiotherapeuten die de werking van de tape erkennen en de tapetechnieken beheersen. Ook de begeleiders van topsporters dus.

Serena Williams, David Beckham en Mark Cavendish gebruiken CureTape en recentelijk speelde Wimbledon winnaar Rafael Nadal ook met een met CureTape ingetapete schouder.

Beschrijving CureTape Punch FysioTape

Door het unieke gatenpatroon heeft deze CureTape Punch tape een grotere stretchcapaciteit en is de werkrichting van de tape driedimensionaal. De huid en fascia ontvangen veel meer signalen door de drukverschillen die ontstaan rondom het gatenpatroon.

Ervaren tapers gebruiken met name CureTape-Punch bij de volgende toepassingen :

✓ Op zenuwbanen: door de diagonale elasticiteit ontvangt de zenuw een extra prikkeling (zoals zenuwuitstraling en beklemmingen).
✓ Voor CVA patiënten. Die reageren beter door de extra prikkeling van het gatenpatroon.
✓ Lymfesysteem krijgt ook extra impulsen waardoor voor acute blessures, zwellingen / lymfoedeem en haematomen deze variant van de CureTape ook erg geschikt is.
✓ Bij het losmaken van fibrosering, littekens & fascia
✓ Bij Pijndemping (zoals rugpijn)

Tapingbase; kennisbank 

Tapingbase bestaat uit een groep enthousiaste professionals die het gebruik van de tape wil stimuleren, maar niet op z’n minst ook wil zoeken naar de onderbouwing ervan. Om de ontwikkeling van deze tape en het achterliggende concept te ondersteunen, is het belangrijk de kennis hierover uit te wisselen en te bundelen.

De site Tapingbase wil op een inspirerende, motiverende en innovatieve manier een communicatie medium zijn om een bijdrage te leveren op het gebied van kennis over Medical Tapen. 

www.tapingbase.nl (klik hier)

________________________________
Bestel voordelig en snel bij 123fysio.nl 

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »