CureTape 5 cm x 5 m

CureTape van 5 cm x 5 m in verschillende kleuren zeer goedkoop leverbaar bij 123fysio.nl. Meest gebruikte kinesiotape op de markt. Staffelkortingen! Prijzen zijn bij ons incl. BTW
Koop 12 voor €9,87 per stuk en bespaar 8%

Koop 18 voor €8,96 per stuk en bespaar 17%

Beschikbaarheid:
Op voorraad

€10,75

Incl. btw

CureTape 5cm x 5m

Dé orginele CureTape 5 cm x 5m

Kleuren: Beige - Oranje - Blauw - Roze -  Zwart - Groen - Rood - Geel - Wit
(Let op: Giant is niet in wit)

Prijzen zijn incl. BTW.  


Gewenste kleuren en aantallen aangeven in het tekstvak, bijvoorbeeld op de volgende manier:
6 x Beige, 6x Zwart of
3 x Beige, 3x Wit, 3x Rood en 3x Blauw 

 

Extra voordelige variant: 5cm x 31,5m

Voordelige, grote rol kinesiologie tape van het kwalitatief uitstekende merk CureTape. Deze kinesiotape heeft een breedte van 5 centimeter en is maar liefst 31,5 meter lang!

Gewenste kleuren en aantallen kunt aangeven in tekstvak, bijvoorbeeld op de volgende manier:
1 x Beige, 2x Zwart of
2 x Beige, 1x Rood en 1x Blauw 

 

CureTape

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Van deze elasticiteit wordt gebruik gemaakt ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een liftende werking heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Deze liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Dit maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk is.

Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel. Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel.

De tijdsduur van immobilisering moet daarom zo kort mogelijk gehouden worden. Nog beter is het, als immobilisering voorkomen kan worden.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.

Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, CureTape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

De liftende werking die de CureTape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de subcutane bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen. Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage.
Aangezien de effecten van de tape congruent zijn met de doelstelling van de manuele lymfdrainage, vormt de tape een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde CureTape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.
 

Samenvattend kunnen de effecten als volgt ingedeeld worden:

 1. spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
 2. belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
 3. pijndemping
 4. ondersteunen gewrichtsfunctie, door:

  - stimuleren van proprioceptie

  - correcties van de bewegingsrichting

  - vergroten van de stabiliteit

 5. neuro-reflectoire beïnvloeding.

Kenmerken CureTape

De kenmerken van CureTape zijn verschillend in vergelijking met de normale, witte, stugge sporttapes. CureTape is vervaardigd van een hoge kwaliteit katoenbasis met zodoende elasticiteits eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met die van de menselijke huid. Wel tot 130–140% rekbaarheid!!
CureTape is acryl zelfklevend, heeft een hypo-allergene achterzijde in golfvorm welke duidelijk het risico op huidirritaties verminderd en de huid zo laat 'ademen'. De zelfklevende kenmerken van CureTape worden geactiveerd door lichaamswarmte, dus bijvoorbeeld na warm wrijven blijft de tape beter hechten. De tape is lucht- en waterpermeabel (doorlatend), terwijl de tape nog steeds waterbestendig is. Door deze van deze fantastische kenmerken, zodra vast op zijn plaats warmtewrijving, kan CureTape worden gedragen voor meerdere dagen (4-5 dagen, soms zelfs wel 7 dagen!!) zonder verlies van de kwaliteit van het effect ervan.

Persoonlijke therapeutische ervaring leert dat men er zelfs goed mee kan zwemmen alsook douchen, wat het gebruik enorm aantrekkelijk maakt

Toepassingsgebied CureTape

Het toepassingsgebied is enorm breed. Behandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (zoals oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling bij klachten door overbelasting (zoals bij KANS, epicondyalgia). Maar ook neuro-reflectoire beïnvloeding (bijvoorbeeld bij hoofdpijn) behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch/preventief tapen.

Indicaties voor Medical Taping met CureTape
:
- Hypotone spieren stimuleren / spierspanning verhogen vaak bij bijv. m.Multifidus, m.supraspinatus
- Hypertone spieren inhiberen / spierspanning verminderen vaak bij bijv. m.Erector spinae, m.Gastrocnemius, m.Trapezius pars descendens
- Spieren tegen overbelasting beschermen
- Gewrichten beschermen
- Pijn dempen
- Ontstekingen reduceren
- Lymfoedeem verminderen
- Haematomen verminderen
- Beïnvloeden van de range of motion
- Verbetering van de propriosensoriek
- Corrigeren van de lichaamshouding / -statiek 
- Corrigeren van de fascia als bijv. diep/korte en oppervlakkige/lange bindweefselplaten

Topsport & CureTape 

Steeds meer (top)sporters ontdekken de werking van CureTape. Omdat het Medical Taping Concept met CureTape steeds meer bekendheid krijgt en het aantal cursussen in Europa sterk toeneemt, zijn er meer en meer fysiotherapeuten die de werking van de tape erkennen en de tapetechnieken beheersen. Ook de begeleiders van topsporters dus.

Serena Williams, David Beckham en Mark Cavendish gebruiken CureTape en recentelijk speelde Wimbledon winnaar Rafael Nadal ook met een met CureTape ingetapete schouder.

Tapingbase; kennisbank 

Tapingbase bestaat uit een groep enthousiaste professionals die het gebruik van de tape wil stimuleren, maar niet op z’n minst ook wil zoeken naar de onderbouwing ervan. Om de ontwikkeling van deze tape en het achterliggende concept te ondersteunen, is het belangrijk de kennis hierover uit te wisselen en te bundelen.

De site Tapingbase wil op een inspirerende, motiverende en innovatieve manier een communicatie medium zijn om een bijdrage te leveren op het gebied van kennis over Medical Tapen. 

www.tapingbase.nl (klik hier)

Video Curetape________________________________
Bestel voordelig en snel bij 123fysio.nl  

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »