Biofreeze Roller 89 ml

Originele en goedkope Biofreeze producten, de nummer 1 in Amerika bewezen topkwaliteit in verschillende uitvoeringen leverbaar bij 123fysio.nl. Prijzen zijn incl. BTW. Ideaal voor revalidatie, thuisgebruik, preventie,(top)sport, blessurebehandeling.
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad

€11,37

Incl. btw

Biofreeze Roller 89 ml

Heeft u last van pijnlijke spieren en/of gewrichten? Heeft u een blessure opgelopen bij het sporten of tijdens het werk? Of bent u vermoeid na een lange werk- of studie dag? Gebruik dan Biofreeze om de pijn snel en langdurig te verlichten. 

Naast de verkrijgbaarheid van Biofreeze in een tube, fles en een spray is er ook een product in roller-vorm beschikbaar. De Biofreeze Roller geeft u de mogelijkheid om het product aan te brengen zonder dat het op uw handen komt. Zoals bij de spray geldt ook voor de roller dat het eenvoudig is lastigere plekken op het lichaam te bereiken. Ook tijdens het werk is de Biofreeze Roller eenvoudig te gebruiken.

Naast de werking van Biofreeze zelf, geeft de roller door zijn masserende werking ook extra ondersteuning aan het genezingsproces.

De roller is er in 1 formaat, en bevat 89 ml vloeibare Biofreeze.

Biofreeze:

 • Koude therapie: uniek en zeer effectief  

 • Meer dan 14 jaar dé nummer 1 in Amerika  

 • Werkt direct en langdurig  

 • Niet op dieren getest  

 • Werkt bewezen beter dan ijs  

 • Biofreeze is voor jong (v.a. 2 jaar) en oud (m.u.v. de spray; v.a. 12 jaar) 

Koude Methode

Het unieke van Biofreeze zit hem in de "koude therapie": door een combinatie van natuurlijke menthol en de verdamping van alcohol krijgt u een "koud gevoel" op de pijnlijke plek. 
 
Dat veroorzaakt twee reacties:
 • De microcirculatie en de doorbloeding worden gestimuleerd  
 • De zenuwuiteinden in de opperhuid worden beïnvloed, daardoor voelt u minder pijn en kunnen uw spieren zich ontspannen

Het effect van Biofreeze is groot doordat het lichaam zich aan de omstandigheden aanpast en direct "reageert" op de kou: bloedvaten vernauwen zich en lokaal kan de doorbloeding zelfs stoppen. De koude reactie is echter kort en er volgt een tegenreactie: het bloed gaat weer stromen en het lichaam wordt weer van binnen opgewarmd. Dit is vergelijkbaar met het opwarmen van bevroren of koude handen: je krijgt dan vaak een gloeiend gevoel. 
Door de uitstekende werking van Biofreeze herstelt u sneller van een blessure, heeft u minder of geen pijn meer, en kunt u sporten en bewegen zonder pijn.

Biofreeze
heeft een unieke formule die alcohol, menthol en Ilex als werkzame stoffen bevat. Door de producten op de huid aan te brengen ontstaat een verkoelend effect. Hierdoor vermindert u de pijn direct, en verbetert de doorbloeding. 
 
U kunt Biofreeze 3-4 keer per dag aanbrengen op de pijnlijke gebieden. Binnen enkele minuten neemt de pijn al af. Dit effect houdt doorgaans enkele uren aan. 
Biofreeze kent vele effectieve toepassingen, enkele voorbeelden: 
 • Pijnlijke spieren en verstuikingen
 • Distorsies / Partiele rupturen
 • Zweepslag / Coupe de Fouet  
 • Pijnlijke enkel, knie, heup, pols en/of elleboog gewrichten
 • Rug-, schouder-, hoofd- en nekpijn
 • (Sport)blessures
 • Overbelaste spieren / musculatuur
 • Artritis / Arthritis
 • Artrose / Arthrose 
 • Epicondylalgia
 • Whiplash / Whiplash Associated Disorders
 • Pitting en Non-pitting (lymf)Oedeem / (lymph)Edema
 • Spier- en/of gewrichtspijn
 • Chondropathieën 
 • Revalidatie    
 • Tijdens of na trainingen
 • Bij groeipijnen van uw kind (let op de leeftijdsgrens)

Waarom Biofreeze?

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Denk daarom bij het sporten altijd aan een goede warming -up. Spieren, pezen en de bloedsomloop ervaren een "koude start" eigenlijk hetzelfde als de motor van een auto. Zonder opwarmen beginnen is haast vragen om blessures. Draai daarom voor de training of wedstrijd warm.  

Tegenover opwarmen (warming-up) staat afkoelen (cooling-down). Na afloop van de eigenlijke training is het belangrijk om rustig zo'n 5 minuten uit te lopen, waardoor uw lichaam de kans krijgt om tot rust te komen en afvalstoffen af te voeren. Ook een lauwe douche en een massage van de zwaarst belaste spieren kunnen een onderdeel vormen van de cooling-down. Op deze manier heeft u er alles aan gedaan om de kans op blessures te verminderen.

Heeft u toch spierpijn of pijnlijke gewrichten, breng dan Biofreeze aan op de pijnlijke plek. Door de gel in te masseren ontstaat een verbeterde bloedcirculatie in het gemasseerde gebied, en wordt Biofreeze beter opgenomen. Hoofdpijn gekregen door stress? Masseer Biofreeze dan licht in op het voorhoofd, de slapen en de achterkant van de nek. Binnen enkele minuten voelt u de verzachtende werking. 

Als u moeilijk kunt slapen doordat u last heeft van zeurende pijnen, dan kan Biofreeze zeer effectief helpen. Breng het aan voor u gaat slapen en u kunt genieten van een goede, ongestoorde nachtrust. 
Tijdens uw werk is de Biofreeze Roller heel handig. Met de Roller houdt u uw handen schoon en u masseert ook meteen de pijnlijke spieren en gewrichten. 

Veelgestelde vragen

Heb ik een recept van de dokter nodig om Biofreeze te kunnen krijgen?
Nee, u heeft geen recept nodig.

Welke verpakkingen van Biofreeze zijn te koop?
Biofreeze is voor consumenten verkrijgbaar in een 118 ml spray, 110 gr tube, 89 ml roller, 473 ml of 946 ml fles met pomp.

Hoe lang is Biofreeze houdbaar?
Biofreeze is 2 jaar houdbaar (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking). Na die datum kan de werking van Biofreeze afnemen, maar het product bederft niet.

Wat is Cryotherapie zoals vermeld op de verpakking van Biofreeze?
Cryotherapie is het Engelse woord voor “Koude therapie”. Het unieke van Biofreeze zit hem in de combinatie van natuurlijke menthol en de verdamping van alcohol, waardoor u een ‘koud gevoel’ op de pijnlijke plek krijgt. Dat veroorzaakt twee reacties: - de microcirculatie en de doorbloeding worden gestimuleerd - de zenuwuiteinden in de opperhuid worden beïnvloed, daardoor voelt u minder pijn en kunnen uw spieren zich ontspannen.

Het effect van Biofreeze is groot doordat het lichaam zich aan de omstandigheden aanpast en direct ‘reageert’ op de kou: bloedvaten vernauwen zich en lokaal kan de doorbloeding zelfs stoppen. De koude reactie is echter kort en er volgt een tegenreactie : het bloed gaat weer stromen en het lichaam wordt weer van binnen opgewarmd. Dit is vergelijkbaar met het opwarmen van bevroren of koude handen: je krijgt dan vaak een gloeiend gevoel.

Wat is Ilex?
Ilex is een natuurlijk aangenaam kruid van een zuid Amerikaanse heester en zorgt voor de lekkere geur in combinatie met menthol. Bovendien werkt het kruid als bindmiddel. Door Ilex is Biofreeze goed uit te smeren en droogt het op zonder vlekken. Te samen met de andere ingrediënten zorgt Ilex ervoor dat Biofreeze het unieke effectieve product van vandaag de dag is.

Is Biofreeze een geneesmiddel?
Nee. Biofreeze is geen geneesmiddel maar een medisch hulpmiddel volgens het Koninklijk Besluit “Medisch Hulpmiddelen”, 30 maart 1995. 

Kan ik Biofreeze gebruiken als ik medicijnen gebruik?
Ja. Biofreeze is een uitwendige pijnverlichter en komt dus niet in uw bloedsomloop terecht.

Kan ik Biofreeze gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
U kunt Biofreeze gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding; het bevat geen schadelijke stoffen en komt niet in de bloedbaan terecht. Zorg er wel voor dat u het veilig gebruikt, en niet in aanraking laat komen met uw baby (wanneer u borstvoeding geeft).

Kan ik een ‘heating pad’ gebruiken terwijl ik ook Biofreeze gebruik?
Nee, u moet nooit een ‘heating pad’ tegelijk met Biofreeze gebruiken. Biofreeze werkt door een verkoelend effect te veroorzaken, geen verwarmend effect.

Kan ik de plek, waar ik Biofreeze op heb aangebracht, ‘inpakken’?
U kunt alleen een ademende katoenen lap gebruiken wanneer u Biofreeze gebruikt. Wanneer u het product op uw handen gebruikt, kunt u ademende katoenen handschoenen gebruiken.

Er is Biofreeze in mijn oog terecht gekomen. Hoe kan ik dit oplossen?
Spoel uw oog uit met warm water. Ga onder een warme douche staan of houd uw hoofd onder een lopende kraan en laat het water op uw voorhoofd komen, zodat het water naar beneden loopt ‘langs’ uw ogen. Dit doet u dan ongeveer 15 minuten. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar een arts en neem het product Biofreeze mee.

Kan ik Biofreeze gebruiken onder de zonnebank, in de sauna, of om verbrande plekken door de zon te koelen?
Nee, Biofreeze is niet bedoeld voor dit soort situaties.

Kan ik Biofreeze gebruiken op insectenbeten of brandnetelblaren?
Biofreeze is niet bedoeld voor gebruik in deze situaties.

Werkt Biofreeze bij hoofdpijn?
Biofreeze is niet specifiek ontwikkeld om hoofdpijn tegen te gaan. Maar veel mensen brengen een kleine hoeveelheid Biofreeze aan op de achterkant van hun nek, op hun slapen en op het voorhoofd. Dit kan hoofdpijn verlichtend werken.

Mijn kind of huisdier heeft Biofreeze gegeten. Wat moet ik doen?
Als uw kind Biofreeze in zijn mond heeft gehad, maar dit niet heeft doorgeslikt, spoel dan zijn of haar mond grondig uit met lauwwarm water. Als uw kind Biofreeze heeft doorgeslikt, spoel dan zijn mond grondig uit met lauwwarm water. Probeer uw kind te laten braken. Een glas melk zal helpen om irritatie in de maag te verminderen. Wanneer er een grote hoeveelheid is ingeslikt, neem dan direct contact op met een arts.

Huisdier – Neem direct contact op met de dierenarts. Dieren drinken geen water op commando. Dieren hebben een hoog ontwikkeld reukorgaan. De geur van menthol en alcohol zal dieren tegenhouden het product op te eten. De geur is zo overweldigend dat dieren Biofreeze niet herkennen als eten, of iets smakelijks. Biofreeze zal dieren geen schade aanbrengen, maar we raden het sterk aan toch altijd contact op te nemen met de dierenarts na inname van Biofreeze.

Kan ik Biofreeze gebruiken op open wonden of hechtingen?
Nee, Biofreeze mag in geen van deze gevallen gebruikt worden.

Na het gebruik van Biofreeze heb ik huiduitslag/huidirritatie gekregen. Wat moet ik doen?
Neem een warm bad en voeg daar soda aan toe. Ontspan tenminste 20 minuten. Als de uitslag blijft, neem dan contact op met een arts.

Staat Biofreeze geregistreerd in Nederland?
Ja. Biofreeze is een medisch hulpmiddel en staat als zodanig geregistreerd bij de Nederlandse autoriteiten. Dit houdt in dat Biofreeze een CE- markering heeft en in heel Europa verkocht mag worden.

Bevat Biofreeze Aspirine of andere chemische pijnstillers?
Nee, Biofreeze bevat geen van dergelijke stoffen/producten.

Ik heb suikerziekte, kan ik Biofreeze gewoon gebruiken?
Ja, Biofreeze zorgt voor plaatselijke pijnverlichting. Biofreeze komt niet in de bloedbaan, in tegenstelling tot veel andere producten. Bij suikerziekte kan het lichaam suikerstoffen niet goed verwerken. Biofreeze bevat geen schadelijke stoffen en kan gewoon gebruikt worden door een suikerziekte patiënt. 

Is Biofreeze diervriendelijk getest?
Ja, Biofreeze wordt niet op dieren getest en bevat geen dierlijke producten.

Vanaf welke leeftijd mag Biofreeze gebruikt worden?
Biofreeze mag gebruikt worden vanaf 2 jaar; m.u.v. de spray, die mag vanaf 12 jarige leeftijd gebruikt worden.

* Het kan voorkomen dat de biofreeze producten een iets langere levertijd hebben *

________________________________
Bestel voordelig en snel bij 123fysio.nl  

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »