123fysio.nl Widerstands-Band | Dynaband 1,2 meter

Original und Top-Qualität günstige Dynaband, Fitness elastische 123fysio.nl in verschiedenen Größen und Widerstände abrufbar unter 123fysio.nl. Preise sind inkl. MwSt. Ideal für Rehabilitation, Physiotherapie, Heim- oder persönliche Ausbildung.
Verfügbarkeit:
Auf Lager

€4,49

Inkl. MwSt.

Dynaband 1,2 meter

De latex weerstandsband / dynaband van 1,2 meter. 
Dit product bevat natuurlijke latex, wat mogelijk allergische reacties kan veroorzaken.

Deze oefenband is in verschillende kleuren / weerstanden leverbaar (zie ook de afbeeldingen en het selectieveld):

✓ Geel | Extra licht
✓ Rood | Licht
✓ Groen | Medium
✓ Blauw | Zwaar
✓ Zwart | Extra zwaar

 Prijzen zijn bij ons inclusief btw!
 

Kenmerken

Het oefenband is een high quality, laag gepoederde latex weerstands-, oefenband. Bij gebruik van een oefenband voor weerstandsoefeningen biedt de dynaband een zowel positieve als negatieve kracht op de spieren en bevordert en verbetert de bewegingsuitslag, de (algehele) kracht en de intra- en extra-musculaire coördinatie.

De verschillende weerstandsniveaus worden bepaald door de dikte van de band.
Deze banden zijn leverbaar in 1,2 meter en de breedte van de elastische weerstandsbanden is ongeveer 14 centimeter.
 

Beschrijving Fitness elastiek

Als het gaat om weerstandstraining houden de meeste mensen van de gebruikelijke vrije gewichten en machines. Er is vaak verwarring over wat weerstandsbanden doen en hoe ze te gebruiken, maar ze zijn een geweldige manier om te trainen voor revalidatie, personal training, crossfit training, boot camp, outdoor training, thuistraining, tijdens een (zaken)reis of gewoon om variatie toe te voegen aan uw gebruikelijke routine. 
Weerstandstraining helpt naast revalidatie en preventieve training ook om bijvoorbeeld je gewicht onder controle te houden. Als je regelmatig spierversterkende oefeningen doet, krijgt je stofwisseling een positieve boost.

De resistance band kunt U ook zeker in het (zwembad)water gebruiken. Na gebruik in het (zwembad)water is het beste dat U de dynaband met schoon water afspoelt en dan geen talkpoeder te gebruiken wat normaal wel geadviseerd wordt. De latex weerstandsband verschrompeld wel na gebruik in het water, maar als U de dynaband verschrompeld opnieuw in het water legt en gebruikt dan komt deze weer in zijn normale vorm. We raden U dan wel aan om die dynaband die u in het (zwembad)water gebruikt dan ook uitsluitend voor in het (zwembad)water te gebruiken en een droge oefenband voor oefeningen buiten het (zwembad)water te gebruiken. Wel dient opgemerkt te worden dat water met chloor de levensduur van de weerstandsband kan beïnvloeden.

Foutieve meningen over elastische weerstandsbanden: 
• De weerstand voelt anders
Wanneer u met vrije gewichten traint bepaald de zwaartekracht waar het gewicht vandaan komt, zodat je soms meer weerstand tijdens een deel van de beweging hebt  (zoals de omhoog gang voor een bicepscurl) dan het andere deel van de beweging (de teruggang). Met resistance bands is de spanning constant, waardoor het moeilijker aanvoelt. De dynabands lijken veel op een kabelmachine, dit betekent dat u een constante spanning op de spieren houdt. U zult ook meer stabilisatorspieren (stabilizers) moeten inschakelen om een correcte beweging te houden van de band en uw eigen statiek. Dit voegt een andere, nieuwe dynamiek toe aan uw ‘oude’ bewegingen.

• Resistance banden zijn niet zo uitdagend als machines of halters. 
Met gewichten weet u precies hoeveel gewicht u in beweging brengt. Met weerstandsbanden kunt u alleen bepalen aan de hand van hoe het voelt en aan de spanning op de band. Dat betekent niet dat u geen goede training kunt krijgen. Als u een goede vorm en het juiste weerstandsniveau heeft, weten uw spiervezels niet het verschil tussen de gewichten of oefenbanden. Een ander groot voordeel is dat de dynabands meer variatie kunnen bieden omdat u de weerstand vanuit alle richtingen kunt hanteren.

• U weet niet hoe u de weerstandsbanden moet gebruiken. 
Het kan verwarrend zijn om het gebruik van een oefenband uit te zoeken. Houdt in uw achterhoofd dat u dezelfde oefeningen kunt doen als u gewend bent met losse gewichten (free weights) of machines, het verschil zit hem meestal in de positie van de dynaband. U kunt bijvoorbeeld op de dynaband gaan staan en de uiteinden vasthouden voor het maken van een bicepscurl of een frontraise. U kunt de oefenband aan een deur bevestigen voor het maken van roeibewegingen (rows). De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordelen van het gebruik van elastische weerstandsbanden: 
• Dynabands zijn gemakkelijk mee te nemen. 
U kunt de dynabands gemakkelijk in uw koffer meenemen op (zaken)reis en zodoende trainen op uw hotelkamer of verblijf.

• Dybands zorgen voor toename van coördinatie. 
Doordat er continue spanning aanwezig is tijdens de oefening, moet u uw lichaam stabiliseren. Dit komt ten goede van de coördinatie, balans en schakelt meer spiergroepen in.

• Dynabands zorgen voor variatie. 
Met gewichten wordt u veelal beperkt in de hoeveelheid oefeningen u kunt doen. Maar weerstandsbanden bieden u de mogelijkheid tot het veranderen van de uitgangshouding op verschillende manieren.

• Dynabands zijn goedkoop. 
In vergelijking met losse gewichten en dumbbells zijn weerstandsbanden erg goedkoop.

• Dynabands zijn geschikt voor ieder niveau. 
Afhankelijk van hoe u de weerstandsbanden gebruikt kunnen ze geweldig zijn voor revaliderende, geblesseerde, niet geblesseerde beginnende en gevorderde mensen van alle leeftijden! U kunt ze gebruiken voor basis oefeningen, specifieke oefeningen of om meer intensiteit aan uw huidige oefeningen te voegen.

• Dynabands worden veel gebruikt voor revalidatie. 
De weerstandsbanden zijn zeer eenvoudig in gebruik en zodoende erg populair onder professionele therapeuten en personal trainers. U kunt de gewenste lengte afknippen en direct starten met oefenen. De weerstandsbanden kunnen apart gebruikt worden maar zelfs ook aan elkaar worden geknoopt.

Met deze dynaband traint u eenvoudig uw hele lichaam. Uw houdt of maakt uzelf fit en in balans en kunt er makkelijk thuis of buiten mee aan de slag. Voor een langer gebruik kunt u de dynaband in een zakje met wat talkpoeder bewaren.

Toepassing

Het toepassingsgebied is enorm breed. Behandeling van bijvoorbeeld blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (zoals oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling bij klachten door overbelasting (zoals bij KANS, epicondyalgia).  
Hier volgen een aantal voorbeelden van (medische) indicaties waarbij het gebruik van een weerstandsband zeer handig is. Let op dit is maar een kleine selectie. De mogelijkheden zijn eindeloos: 
✓ Oefentherapie bij specifieke en a specifieke (lage) rugklachten 
✓ Oefentherapie bij COPD voor training van de ondersteunende ademhalingsspieren 
✓ Pre- en postoperatieve oefentherapie van bijvoorbeeld TKP en THP 
✓ Preventieve oefentherapie / training / fysiofit 
✓ Ter behandeling van frozen shoulder (bevroren schouder, capsulitis adhaesiva) 
✓ Ter vergroting van de kracht, beweeglijkheid en mobiliteit van de schouder, schoudergordel en bovenrug (thoracale wervelkolom) 
✓ Oefentherapie na bijvoorbeeld ingrepen als een cuffrepair en neerplastiek 
✓ Bij bewegingsbeperkingen van de schouder 
✓ Bij (subacromiaal en suprahumeraal) impingement syndroom / pijnsyndroom van de schouder (SIAS, SHIS
✓ Bij (bursitis) slijmbeurs ontstekingen in en rondom het schoudergewricht 
✓ Schouder revalidatie, schoudertraining (TUBS, AIOS, AMBRI)
 

(Top)sport & Weerstandsbanden

Het gebruik van dynabands neemt steeds meer toe. Naast het al langer bestaande gebruik hiervan binnen de fysiotherapie, oefentherapie en dergelijke professionals is het gebruik van een weerstandsband erg interessant aan het worden voor crossfittrainingen, bootcamp work-outs, personal trainingen en meer. Het biedt ongelooflijk veel mogelijkheden, variaties en een weerstandsband kan op iedere locatie gehanteerd en dus ook meegenomen worden! 

Video resistance band

Bestel voordelig en snel bij 123fysio.nl  

(0)
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »